štvrtok 14. januára 2010

ZamperlCup Mníchov 9. - 10.1.2010



Novy rok je tu a ja hneď využívam prvý víkend na turnaj. A to som si hovoril v novembri že tuto sezónu v hale hrať nebudem. Kto ma pozná tak vie že to hovorím každý rok a že to každý rok poruším. :)

Tak a už k turnaju. Podarilo sa mi dostať do výberu Žluté Zimnice. Trochu som rozmýšľal nad tým že prečo. Keďže poslednú dobu som nepodával výkony s ktorými by som bol spokojný. Proste tu halu nemám až tak rad ako trávnaté turnaje. Zrejme mam už dostatočne dobru povesť na to aby som dostal šancu a dúfam že som svojim výkonom (aspoň v zápasoch čo som hral) nesklamal.

Turnaj mal dve časti open divíziu a woman divíziu. Tým že woman hrali v inej hale, ktorá bola dostatočne vzdialená na to aby sme medzi zápasmi stíhali zaskočiť pozrieť sa ako im to ide neviem si spraviť obraz o hre ŽZ woman kde hrala aj Beatka s Čolkou. Taktiež by som tento turnaj nazval ako turnaj neprajný zamilovaným párikom keďže sa spolu mohli muckať len cez žúr a v noci. :) Dokonca nebol v hale kde hral open ani rozpis so zápasmi ani výsledkami woman divízie, čiže sme vôbec nevedeli čo sa s nimi deje. O to sme sa mohli viac sústrediť na frisbee výkony kvôli, ktorým sa vlastne na turnaje chodí :))

K hre. Prvý zápas prehra s Mladými Rakušákmi o bod. Trochu sme sa hľadali a zohrávali, náš výkon bol trochu rozpačitý, ale nie je divu kedže sme sa v takejto zostave stretli prvý krát. Druhy zápas bol lepši, ale ja som si smolne narazil pätu čo ma zo zbytku sobotnejších hier vyradilo. Od vtedy šla hra ŽZ rapídne hore, rozbili vo veľkom štýle Woodies, ktorý pôsobili trochu povianočným dojmom. Po tomto zápase som pochopil že im to bezo mňa išlo lepšie ako so mnou a tak som sa sústredil len na to aby som si tu nohu čím najviac ušetril možno na ďalší deň. Keďže vyhrávali a vyhrávali a vyhrávali zaspal som. Zrazu budiac sa počujem akési české hlasy a zrazu silný výkrik. Nevedel som čo sa deje. Pýtam sa Newnewho čo to bolo. On že vyhrali zápas o bod a pri tom využili špeci pravidlo troch prihrávok. Newnew chytil poslednú prihrávku zápasu a vyhrali. Dosť haluz a ja to ešte aj prespím.
Sobota končí. Prichádzajú baby ideme na večeru a hráme poker, popíjajúc alko nápoje všelijakého druhu a v rôznych množstvách. Kedže som celý deň preskákal na jednej nohe som na party konajúcu sa vo vedľajšom objekte už nedoskákal. Radšej som zvolil pasívnu regeneráciu v podobe kvalitného spánku.

Nedeľa. Pred semifinále skúšam nohu či funguje. Nie je to nič moc, ale mam nutkanie si zahrať. Aj keď som mal pocit že ma nepotrebujú. Skúsil som par bodov. Nebolo to nič extra, ale nejako to šlo. Semi proti Wallcity vyhrávame a pred nami je finále. Tak to by bolo aby som si nechal ujsť prvé tohtoročné finále. Ako zápas začal som postupne zabúdal na bolesť a stúpajúcim adrenalínom sa mi hralo stále lepšie a lepšie. Zápas to bol dobrý, napínavý proste taký ako má finálový zápas byť, len mal jednu chybičku - výsledok mal byť opačný! Škoda že nám ušiel úvod, ale záver bol famózny. Napriek tomu to nestačilo na to aby sme stiahli celkom veľký náskok súpera a prehrávame. Mrzelo nás to hlavne preto že sme všetci cítili že na nich máme, ale začali sme to dokazovať príliš neskoro. Celkom ma pobavilo keď som v kolečku po zápase zistil že sú to hráči vo vekovom rozpätí 16 - 23 rokov. Boli to Rakúsky juniori, s ktorými sme prehrali aj prvý zápas. ŠKODA!! :)

Ešte pre úplnosť dodám že dievčatá prehrali finále s Woodchicas. Takže turnaj skončil s bilanciou ŽZOpen, ŽZWomen, 2., 2.