utorok 16. februára 2010

snowWEIZ & rosered 13.2. - 14.2.2010

Turnaj, turnaj, a samí turnaj. Už je to 4tý v tomto roku a to je ledva polovica februára. Pôvodne som ani neplánoval na tento turnaj ísť, ale okolnosti si vyžiadali moju účasť. Keďže šoférov nie je nikdy dosť, ocitol som sa v tejto úlohe a do zostavy som sa dostal len kvôli tomu :)).

Turnaj bol určený prevažne pre OPEN tím Outsiterz, ktorý je viac fun ako kompetetívny. Preto som to tak pojal aj ja. Užíval som si pozíciu radového hráča a nemusel som nič riešiť. Sústredil som sa hlavne na svoju hru. Viac som hral vzadu a hendlovanie som nechal na ostatných. Užil som si to čo ma najviac baví - skórovať. Musím uznať, že tím až na pár momentov klapal ako hodinky. Dokázali sme sa vyhecovať a hrať ako jeden celok i keď boli momenty kedy sa nám nedarilo. Stále sme mali zábavu a o to hlavne išlo. Mimochodom sme skončili na šiestom mieste. Považujem to za skoro max čo sme mohli zahrať. Čiže spokojnosť.

Outsiterz mali na turnaji zastúpenie aj v ženskej divízii. Outsisterz bojovali ako dračice a dotiahli to až k boju o finále. Semifinále hrali proti svojim najväčším rivalkám zo skupiny W.adies. Keďže ich dokázali už na turnaji poraziť boli mierne favoritky. Zápas sa hral v nedeľu ráno a priznám sa že v sobotu sa to na žúre pekne roztočilo a samozrejme naše dievčatá tam nemohli chýbať :). Spomínam to preto, lebo určite minimálne zo začiatku zápasu bolo badať že večerné tancovanie regenerácii veľmi nepomohlo :). Zápas sa postupne rozbehol a začal naberať na vážnosti. Naše dievčatá si vypracovali mierny náskok. Hovoril som si: je to v suchu a baby mame vo finále. Mal som pocit, že takto zmýšľala väčšina prizerajúcich. Jediný kto tomu asi neveril boli práve W.adies a stále sa snažili dokázať vyhrať. Na naše dievčatá nemali kondične, ani rýchlostne. A však ešte v nich niečo bolo čo by mohlo zápas rozhodnúť v ich prospech. Jedine v čom mali na vrh boli skúsenosti, ktoré v posledných dvoch minútach naplno využili a v neuveriteľnom finiši dokázali obrátiť už prehratý zápas. Škoda. Boli aj slzy bola aj zlosť.
Takáto prehra mrzí najviac. Zápas máte vo svojich rukách, ale napriek tomu vás super prinúti mu ho odovzdať. Také niečo sa veľmi ťažko predýchava. Bola to veľká príučka a ja len dúfam, že si z toho všetci zainteresovaný zoberú čím najviac. Ak áno, mala aj táto prehra zmysel.
Ostané zápasy na turnaji Outsisterz s prehľadom vyhrali a skončili na treťom mieste. Gratulujem.

Čo bolo na tomto turnaji fakt krásne bola tímová súdržnosť. Doberanie sa či diskutovanie o všetkom možnom. Fakt som sa veľa nasmial a páčilo sa mi, že všetky reči neboli len o frisbee. Riešili sa napríklad témy ako uteráky v sprche, zipsy na rôznych častiach tela, korešpondenčný šach a extrémne naťahovanie :))

Pre úplnosť ešte dodám že turnaj aj v ženskej a v open divizii vyhrali tímy Žlutej Zimnice posilnenými Slovákmi. Tradične New-newom a Peťou. Celému tomuto víťaznému zoskupeniu gratulujem a dúfam že Žlutej Zimnici táto víťazná vlna vydrží, lebo určite si s nimi ešte zahrám a tiež chcem niečo vyhrať :)).


Branki

utorok 9. februára 2010

Winterflug Berlín 6.2. - 7.2.2010

Znova ďalší víkend za mnou a znova som ho strávil tradične s tanierom v ruke. Zúčastnil som sa turnaja v Brelíne. Tento turnaj je jedným z najväčších indoor turnajov v Europe. Hrá sa až v 3 halách a zúčastňuje sa ho veľmi veľa tímov. Outsiterz, s ktorými som hral sa turnaja zúčastňujú pravidelne. Vždy tam ideme s veľkou radosťou a v najlepšej možnej zostave. Tento rok však viac zranení nám zabránilo zúčastniť sa v dostačujúcom počte na to, aby sme mohli konkurovať vrchnej polovici zúčastnených tímov. Naša hra bola celkom dobre organizovaná. Problém nastával ako je to už tradičné u Outsiterz keď nás super dobre spoznal a vedel ako na nás zahrať. Tu sme mali najväčší nedostatok. Nevedeli sme našu hru flexibilne meniť. Taktiež sa mi zdalo, že nevieme improvizovať a tvorivo zahrať keď treba. Preto žiaden zo zápasov nepriniesol žiadne prekvapenie. Ani pozitívne ani negatívne. Myslím si, že najlepším odohratým zápasom na turnaji bol zápas proti Zamperlu. Tam sme s nimi dokázali držať krok celý prvý polčas. Mám pocit, že sme ich celkom prekvapili a možno ani nečakali taký odpor. Poriadne sa zapotili aby sa misky váh naklonili na ich stranu. Celkový výsledok 10/20 zodpovedá predvedenej hre. Musím pochváliť Busa a Miška, ktorý po dlhšom čase hrali s výberom Outsiterov a príjemne prekvapili svojou hrou a aj prístupom k samotnému turnaju. Ja som si zahral dobre. Odohral som taký štandard a sústredil som sa hlavne na nerobenie zbytočných chýb, ktorým som sa nedokázal na MSR vyhnúť. Ciel sa podaril.

Na turnaji sa zúčastnilo viac hráčov a hráčiek zo Slovenska. New-new (MD) hral za ŽZ, ktorý nestačili v semifinále na svojich krajanov TM. Aj keď sa mi zdalo, že TM boli minimálne z polovice PDčka :). Taktiež naše dievčatá po prvý krát okúsili aké je to hrať za Hot Beaches. Zdalo sa mi, že svojou hrou v pohodičke zapadli do celého tímu a mali všetci dobrý pocit z predvedenej hry. Mimochodom skončili 5té.

Taktiež musím spomenúť Frenkiho (PD) lebo si zo mňa a aj z nás všetkých uťahoval, že sme mali gala-večer a odovzdávanie cien pre naj v SK frisbee.
Ha... určitie ticho závidel :).. Nie len preto, že v Čechách také niečo nemajú, ale aj preto, že keby mali asi by aj tak nevyhral. :)))) Samozrejme že to treba brať s humorom čiže nič v zlom Frenkie..... Aj keď nad tým rozmýšľam nie som si istý či by si to mal vôbec šancu vyhrať aspoň na Slovensku :))))).

Všetkým zúčastnením ďakujem za super víkend a nezúčastneným prajem, aby sa niekedy zúčastnili tiež je to super TURNAJÍK..
Ešte špeciálny pozdrav posielam Rišovi za udržiavanie bdelosti počas cesty, Slovenskej čašníčke v picoške a Peti za objednávku roka: Jeden banánový džús! :))


Branki.



utorok 2. februára 2010

Halové MSR 30.1. - 31.1.2010

Sobota ráno. Ach jak sa mi nechce stávať. Posúvam budík o 10 min. Budím Beatku, ktorej sa nechce vstávať ešte viac. Berieme všetky veci čo treba + psíkov a rútime sa ich odviesť do Dúbravky. Hneď potom naberáme smer Hlohovec. Cestou po diaľnici si všímam na navigácii že budem mat mierne meškanie. Hovorím si aj jaj určite bude Keso volať že kde som. Nemýlil som sa, už mi zvoní telefón. "Choď rovno do Leopoldova na stanicu pre Outsiterov čo šli vlakom." Nakladám Štyroch spoluhráčov na zadné sedadlá a fičíme. Vchádzame do haly. Som užasnutý. Neviem či som niekedy hral v takomto komplexe. Nieje čas na zbytočnosti a tak sa pridávam do priprav pred prvým zápasom. Čo som prekvapený sa mi zdá že každý vie čo má robiť. Znie klaksón a prvý zápas začína presne na čas. Vydýchnem si a idem sa venovať klasickým veciam ako je prezlečenie sa, pokecanie s hráčmi a poriadne si prezretie haly.

Prvých MSR sa zúčastnilo 12 tímov niektoré kluby tam mali aj Bčkove tímy a hosťovali aj Brnenská Rektálka čiže turnaj bol celkom pestrý. Outsiterz sa tiež už tradične zúčastnili s dvoma tímami. Na moju veľkú radosť Prišli aj Discoborci z BB a First aid z KE a to čo na turnaji predviedli ma presvedčilo o tom že ultimate na slovensku začína expandovať aj dalej ako po Zlaté Moravce. Škoda že Discoborcov bolo len tak málo a že museli v sobotu večer odísť, ale už teraz som dostal informáciu z BB tábora že sa určite stretneme na Blowoute v Bratislave. O KE tíme môžem len povedať že ma milo prekvapil a pravdu povediac nečakal som od nich takú dobru hru. Zostáva mi len zagratulovať k krásnemu 10. miestu a k prvému vyhratému zápasu na turnaji. To sa málokedy podarí tímu, v ktorom hrajú prevažne ľudia, ktorý na turnaji nikdy neboli ani pozrieť.
V pamäti mi zostal zo soboty ešte zápas kde sme hrali s GA. Ten sa mi naozaj páčil lebo bolo sústredenie bolo nasadenie boli akcie a sa mi zdá že mi tento zápas vyšiel najlepšie z celého turnaja. Neskôr keď som videl semifinále proti Mentalu, ktoré bolo vyrovnane tuším tak do prvej polovici druhého polčasu som si povedal že to sme museli fakt celkom dobre hrať.
Celému turnaju hlavne v sobotu kraľoval Mental x všetky tímy valcovali tak ako sa na favorita patrí až niekedy som sa bál že prekonajú svetoví rekord v počte bodov na zápas. Najviac ma ohromil zápas so Scorpionmi, ktorý sa hral v neskutočnom tempe. Hovorí o tom aj výsledok 26:13 pre MDx čo je pri 20 min zápase skoro 2 body za minútu. Fakt rekord :).

Nedeľa priniesla naozaj zaujímavé momenty. Napríklad Discredit : Out2 zápas plný napätia nasadenia a bojovnosti až do konca. Vyhral Out2 o bod za čo im fakt gratulujem, lebo som to sledoval cele a bol som asi ešte nervóznejší ako samotný aktéri. Taktiež boli napínavé súboje v semifinále a o umiestnenia. O 3. miesto tiež o bod Scorpioni, ale GA im nedarovali ani milimeter ihriska zadarmo a aj boj o 7. miesto medzi MDy a Discreditom taktiež o bod. Kde si myslím že jazýček váh posunulo na stranu MDy neznalosťou pravidiel súpera a následné využitie situácie. Discredit proste nevedel že pri nerozhodnom stave sa dohráva bod aj po zaznení sirény :)

Finále. Prebiehalo v klasickom zložení MD a OUT. Aj keď sa pred turnajom ozývali hlasy že vo finále budu Scorpioni. Tieto prognózy sa však nepotvrdili. Dokonca sa ani nestalo to čo som si ja prial najviac a to že vyhráme mi Outsiteri. Mrzí ma že sme nedokázali MD potrápiť viac, ale robili sme veľa chyb a čo ma mrzí najviac, že tie chyby robili tí najskúsenejší. Ja sa považujem za najskúsenejšieho. Čiže mňa sa to týka najviac :(. Čo sa mi ale páči je to že sme prehrali len 20:16 čo nieje až taký rozdiel a núti to našich finálových partnerov zúčastňovať sa všetkých MSR v plnej zostave. Lebo jeden nikdy nevie. To zvyšuje celkovú úroveň predvedenej hry a tak to má byť.

odkaz na záver:

Víťazom gratulujem. Určite ste si zaslúžili stať sa Majstrami Slovenska Indoor. Boli ste najlepším tímom turnaja. Užívajte si to. Za rok sme tu zas a určite sa budeme snažiť dokázať že pre zmenu sme najlepší mi:)
Viac fotiek nájdete od Botta najdete tu