streda 26. mája 2010

Pisek Ceska liga 22. - 23.5.2010


Česká liga je už tradičné frisbee podujatie, na ktoré sa vždy teším. Je to preto, lebo tieto turnaje sú vždy dobre zorganizované a za posledné roky sa Outsiterz TOP celkom slušne darí. Tento rok sa nám nepodarilo dostať na prvý ligový turnaj. O to viac sme sa tešili na ten druhý, keďže tento rok TOP tím na turnajoch predvádza vyrovnané a veľmi kvalitné výkony. Ja osobne som ani na chvíľku nepochyboval, že postúpime minimálne do semifinále. Nakoniec to dopadlo trochu inak.

Pekne poporiadku. Turnaj sa hral na dvoch ihriskách a hral sa formátom 2 skupín po 6 tímov. V hernom systéme bol možný postup do štvrťfinále aj zo spodných priečok v skupine. Z tohto dôvodu sa na turnaji hralo celkom veľa zápasov (v sobotu 5-6, v nedeľu 3). Táto porcia ultimate zodpovedá skôr trojdňovému turnaju. Zakladnú skupinu sme odohrali vcelku hladko až na jeden zápas s FUJom, ktorý sme remizovali. Bol to boj. FUJ tradične behali a behali. Podarilo sa im utiecť nám tuším až o 4 body, ktoré sa nám v závere podarilo dotiahnuť. Určite to bol jeden z najlepších zápasov v sobotu, aj keď sme si ho zbytočne zdramatizovali sami. Sobotu končíme na prvom mieste v skupine a v pohodičke sa sprchujeme a vytešujeme sa, ako sme ušetrili jeden zápas o štvrťfinále.

Osprchovaný s pivom v ruke si ešte pozerám zápas PD B - HB (ženský tím kde hrala Beatka a ešte pár Sloveniek) o postup do štvrťfinále. Na moje prekvapenie napriek dažďu vcelku hladko vyhrávajú a zdieľame spolu veľkú radosť z ich postupu. Gratulujem.

Nedeľa. Štvrťfinále 3SB bez problémov výhra. Semifinále Prakem Zničíš (P7 + ŽZ) kontrolovaná výhra, ale v strede zápasu trochu herný výpadok. Zdalo sa mi, akoby nám dochádzala energia. Finále TM. Začiatok raketový vedieme 4:1. No ako čas plynul, TM sa začali zlepšovať a nám tak ako v semi pomaly odchádzala energia. Kopili sa chybičky, či už vynútené, alebo nevynútené. Koniec času a TM má útok za stavu 11:10 pre nich. Snažíme sa snažíme, ale nepodarilo sa nám ubrániť a prehrávame 12:10. Škoda. Škoda už tento rok štvrtýkrát. Toľko krát som si tento rok povzdychol po finálovom zápase. Prehrali sme, ale aj napriek tomu som šťastný, že sme dobre zahrali a že nie je len náhoda keď Outsiterz TOP hrá finále. Určite ešte zapracujeme na tom, aby tie finále boli ešte napínavejšie ako doteraz.

Celkovo by som rád poďakoval všetkým, čo sa turnaja zúčastnili, za super víkend a Outsiterz za super hru. Už teraz sa teším na ďalšie takéto podujatie a na super zápasy, ktoré určite spolu zahráme.

B. 

štvrtok 20. mája 2010

Chrast 8.5-9.5.2010

Chrast. Česká klasika. Pohodový turnaj, v ktorom ide hlavne o radosť z hry a ja by som ho túto sezónu zaradil medzi oddychovky. Keďže zrejme veľa tímov má rado takúto pokľudnú atmosféru, prihlásilo sa ich viac ako je kapacita turnaja. Usporiadatelia to vyriešili šalamúnsky a pospájali niektoré tímy dokopy. Presne takto sa spojili aj Out a Morthens.

V sobotu ráno pozerám a hľadám spoluhráčov. Vedel som, že nás má byť dosť veľa, ale nevedel som presne ako sa to nakoniec všetko doriešilo a kto hrá so mnou v tíme. Darí sa nám stretnúť sa pri stanoch a snažíme sa trochu rozcvičit pred zápasom. Hra úrovňou pripomína pick up turnaj, teda hlavne z našej strany. Nikto nevie, čo má robiť. K tomu dosť veľa dropujeme a nevieme sa presadiť proti P7edmičke a vcelku poľahky prehrávame. Povedal som si, že takto ďalej to ísť nemôže. Nakázal som rozcvičku pred zápasom, cca 40 min a tam si skúšame pár drilov a zdá sa mi, že sa nám celkom darí sa vyhecovať na ďalšieho súpera. Hra je o poznanie lepšia a kraľujeme tomuto zápasu a slabučkého súpera porážame tuším 15:1. Všetci sa tešia a ideme ďalej. Čaká na nás ďalší súper, taký nejaký rakúsko-český mix. Hráme vyrovnanú partiu a smolne prehrávame o bod. Celkom dobrá hra a myslím si, že najlepší zápas turnaja. Škoda prehry. Proti PD a TM sme už velkú šancu vyhrať nemali a prehrávame s celkom veľkým rozdielom.

Neviem, prečo sme hrali, tak ako sme hrali, ale celkové 10 miesto z 12 vôbec nezodpovedá potenciálu, čo sme na turnaji mali. Celkovo sa mi zdalo, akoby ľudia veľmi rýchlo stratili chuť bojovať. Nepodarilo sa pár prihrávok a už sme hrali veľmi odovzdane. Nechcel som do ľudí nejako extrémne tlačiť, ale myslím, že som asi mohol. Možno by potom z toho mali všetci lepší pocit. Asi aj ja.

Branki.

utorok 18. mája 2010

Tom's Turney Brugge 30.4 - 2.5.2010


Je to neuveriteľné, že sa mi tento rok podarilo absolvovať prvý outdoor turnaj 7na7 až začiatkom mája. Preto som sa aj trochu obával, ako sa mi bude hrať na veľkom ihrisku a ako je na tom moja kondička. Taktiež som bol celkom zvedavý, ako sú na tom moji spoluhráči z Feldrenneru. Keď sa nad tým tak zamyslím, uvedomujem si, že je to jeden z posledných veľkých turnajov, na ktorom som ešte nebol. Preto som sa fakt tešil.

Turnaj by som opísal ako veľmi prijemny. Všetko sa hralo na jednom mieste a celé to na mňa pôsobilo veľmi dobre zorganizované. Asi by som povedal že je to turnaj veľkostne o trošku menší ako Windmill v Amsterdame. Veľmi sa mi páčilo, že ihriská boli cca 10 min pešo od centra mesta. Brugge je naozaj pekné historické mesto a stálo za to ísť sa do centra pozrieť aj viackrát. Čo nebolo na tomto turnaji dobré, bolo počasie. Zima, dážď a vietor. Zostava zo Slovenska bola 6 členná. Štyri dievčatá hrali za HB a ja s Andrejom za Feldrenner.

S Feldrennerom to bol pre mňa tento rok prvý turnaj a preto som bol zvedavý, ako nám to spolu znova pôjde. Z minulosti som bol zvyknutý, že vačšinou nebol žiaden problém. Tentoraz sa mi zdalo, hlavne asi preto že zostava bola celkom omladená a doplnená z iných tímov Nemecka, že nešlo všetko tak hladko ako kedysi. Prvé dve hry sme prehrali hlavne kvôli nezohratosti a hľadania vhodnej taktiky pre toto zloženie tímu. Najvačší rozdiel sa mi zdal v absencii pár skúsenejších hádzačov a hra do zóny na dlhú zo začiatku nefungovala ako obvykle. Možno aj to bol dôvod, že som sa aj ja dostal na hendla, aj ked som doposiaľ hrával vo Feldrenneri výhradne longa. Samozrejme, že tento turnaj bol určený na to nájsť správnu hernú konštaláciu, čo si myslím, že sa celkom podarilo a hlavne v sobotu sme hrali o poznanie lepšie a podarilo sa nám aj napriek dvom prehrám v skupine prebojovať až do štvrťfinále. Tam aj naša cesta skončila. Skončili sme nakoniec 7 z 20, čo hodnotím ako celkom dobrý výsledok, ale mali sme aj na prvú 4ku. Škoda.

Ja osobne som si zahral super. Napriek chorobe, ktorú som doliečoval týždeň pred turnajom. Na moje prekvapenie som vládal a celkovo som bol v dobrej hráčskej pohode. Sobotu a Nedeľu som hral v obrannej lajne, z čoho som sa veľmi tešil. Podarilo sa mi dať aj nejaké obrany, čo by určite potešilo každého.

Spomeniem v krátkosti hru Hot Beaches a to konkrétne finále. Dievčatá predviedli heroický výkon a k víťazstvu nechýbalo veľa. Z môjho pohľadu si myslím, že len trocha skúseností z takýchto zápasov. Niektoré dievčatá sa mi zdali byť trocha zakríknuté z tak dôležitej udalosti. Inak potenciál tam je. Takže verím, že v budúcnosti to bude len a len lepšie.

Záver: Turnaj dobrý, mesto pekné a pivo výborné. Určite sa tam budem chcieť ešte niekedy vrátiť.

Branki