utorok 30. novembra 2010

Intergalactic Turbo Fun 13.11. - 14.11.2010

Konečne som na turnaj nemusel nikam cestovať. Jeden z mála ultimate podujatí tento rok organizované priamo v Bratislave. Tak isto ako to bolo aj pred 2 rokmi, keď tento turnaj začínal, veľmi som sa na neho tešil. Však kto by si nechcel zahrať na piesku v hale? Takýto formát turnaja asi nemá v Európe obdoby. Navyše pred dvoma rokmi bol len jednodňový a teraz bol 2 dňový aj s párty a so všetkým, čo k poriadnemu turnaju patrí.

Ja som tento rok uz tradične štartoval za čisto turnajový tím STORM z Bratislavy, ktorý bol tento rok obohatený o hráčov organizátorského timu Mental Discorders. Nebudem opisovať, čo je to za tím, ale už len to, že zanikol zhruba pred 4 rokmi, hovorí za všetko. Ako je možné, že sa sem tam ukáže na nejakom turnaji? Jednoducho tá partia ľudí si proste vyhovuje a radšej spolu strávi víkend lietaním po ihrisku ako niekde sedením na chate, alebo nejakým trekingom. Charakteristické pre ich fungovanie je absolútna radosť z hry, ktorá nie je nijako ovplyvnena chtíčom vyhrávať, ale povedzme si otvorene, výhra poteší každého. :)

Samotný turnaj bol z môjho pohľadu dobre zorganizovaný a až na pár drobností všetko fungovalo ako malo. Musím uznať, že z predchadzajúcich skúsenností som bol milo prekvapený a nečakal som taký komfort, aký tento turnaj ponúkol. Myslím si, že väčšina zúčastnených bola spokojná a tak to má byť. Dokonca si myslim, že aj tímy z väčších vzdialeností prídu znova a to tam boli tímy až z Berlína.




Nechce sa mi toho moc písať, len spomeniem, že sme to vyhrali a obhájili titul spred dvoch rokov. Nebolo to také ľahké ako pred dvoma rokmi, ale podarilo sa. Prispelo k tomu viac detailov. Ako napríklad, že sme v nedeľu ráno prehrali prvý zápas s Golden Ants, (nevieme presne prečo, ale zrejme tomu pomohla dobrá žúrka deň predtým), semifinále sme vyhrali len o bod a chýbalo tu naše obľúbené pravidlo spred dvoch rokov, že prihrávka zo zóny do zóny je za dva body.

Takže ešte raz ďakujem organizátorom a teším sa na ďalší ročník, ktorý bude určite ešte lepši ako tento rok.

P.S. chcel by som ešte vyzdvihnúť pekné diplomy, na ktorých bola zakomponovaná tímová fotka. Veľmi pekné.

Branki.


foto: Milada, Buty

pondelok 8. novembra 2010

Rekapitulacia Leto-Jeseň 2010

Konečne po dlhej dobe som si našiel čas niečo napísať o svojich cestách po turnajoch. Viem. Povedal som si na začiatku roka, že budem písať o každom turnaji čo najskôr, najlepšie hneď. Však predsa nikoho nebude baviť čítať o niečom, čo bolo pred 2-3 mesiacmi a navyše ani ja si to tak dobre nepamätám. Preto sa pokúsim to všetko, čo som zmeškal, vtesnať do tohto jedného článku a bude pokoj. :)

Majstrovstvá Nemecka Jena 30.7. - 1.8.2010 (Feldrenner)

Turnaj, ktorý bol prvý po WUCC v Prahe a bolo to na ňom aj cítiť. Ja osobne (a myslím si, že aj väčšina mojich spoluhráčov) som od Prahy nechytil ani disk do ruky, nieto že by sme šli behať alebo normálne trénovať. Je to pochopiteľné, WUCC bol vrchol sezóny a každý na to makal najviac ako vedel a po skončení si každý potreboval oddýchnuť. Presne tak to vyzeralo na DM. Všetci nás bili ako malé deti a nám to bolo v podstate jedno. Nebola motivácia. Jedinou motiváciou bolo to, že sa chceme kvalifikovať do Norimbergu. Nakoniec sa nám to podarilo, ale bolo to napínavé až do posledného zápasu. Skončili sme siedmi a postupovalo 7 tímov, takže plán bol splnený. No ak sa pozriem dozadu, tak je to najhorší výsledok, aký som s Feldrennerom kedy zažil. :( Ako som hovoril - nebola motivácia.

CEL Rakvice 7.8 - 8.8.2010 (Outsiterz)

Zasa po dlhšej dobe som si zahral s Outsitermi na lepšie obsadenom turnaji. Hralo sa mi veľmi dobre. Tím sme mali celkom silný a ešte sme ho doplnili mimoutsitermi, ktorým sa touto cestou chcem veľmi pekne poďakovať. ĎAKUJEM. Celkovo dobrý turnaj aj organizačne aj herne. Výsledok celkom uspokojivý, aj keď si myslím, že sme mali na viac. V pamäti mi stále rezonujú dva zápasy. S Dji Sam Soe a štvrťfinále s MorHo!. Oba zápasy veľmi dobre zahraté, až na záver prvého a začiatok druhého. Minimálne ten s Dji Sam Soe sme mali vyhrať. Škoda. Celkovo sme skončili na 7. mieste.

EUCS-R Norimberg 27.8 - 29.8.2010 (Feldrenner)

Kvalifikácia na finále do Španielska prebiehala tradične v Norimbergu. Tento rok samozrejme aj ako roky predtým bol trochu chaotický herný systém, kedže na poslednú chvíľu sa tuším nejaký tím odhlásil. Udialo sa tam všeličo. Od Beatkinho monoklu na oku (fúkalo ako sviňa a disk si robil, čo chcel) až po sklamania z tesných prehier a radosť z postupu či víťazstva celého turnaja. Ja s Feldrennerom sme týmto turnajom prešli pokľudne. Niečo sme vyhrali hladko, niečo sme ľahko prehrali, ale to, čo sme potrebovali vyhrať, sme vyhrali. Hra sa oproti DM zlepšila a myslím si, že sme nakoniec zaslúžene skončili tretí. Postupovali 4 tímy a zápas o 4. postupovú pozíciu zvládli Silence s veľkým prehľadom. Tiež HB-čka, kde hralo viac Sloveniek, skončili veľmi dobre. Vyhrali:). Viem, že som bol po tomto turnaji strašne unavený, lebo nás posledný deň hralo len 9, čo je na kvalitu tohto turnaja naozaj málo.

Majstrovstvá Slovenska Trnava 11.9. - 12.9.2010 (Outsiterz)

Slovenská klasika. Okrem toho, že sa počas MSR konali aj MSR v individuálnych disciplínach, nič extra sa tam nedialo. Bol som veľmi rád, že sa zúčastnil nový tím Kus Plastu zo Senice a veľmi ma prekvapila hra Morthens, ktorý robia z roku na rok veľké pokroky a podarilo sa im zvíťaziť nad Golden Ants a potrápili aj favoritov. Finále bolo klasické. MD a OUT, kde tentokrát MD predviedli sústredený a tímový výkon, po ktorom bez problémov obhájili už svoj x-tý titul.

Indian old summer Kundl 25.9 - 26.9.2010 (STORM)

Pre tých kratšie hrajúcich. STORM je legendárny SK tím, ktorý si asi pred 5 rokmi povedal, že vlastne nemusí vôbec trénovať. (Nepotrebujú to :))) Od vtedy nepravidelne cca 1-3 krát do roka absolvujú turnaj, kam si idú kompetitívne - fun* zahrať. Tento rok to bol tento turnaj, kde skončili na 2. mieste po spackanom finále, v ktorom sa odzrkadlila dlhodobá absencia tréningov. :)) Až na počko bolo všetko fajn. Príjemne som si oddýchol (cestou domov som mal len jemné kŕče).

* tento výraz znamená, že sa tím zúčastní na všetkých aktivitách turnaja, či už herných, alebo party-ových. (Nepamätám si presne, ale mám pocit, že sme zatvárali žúrku v piatok aj v sobotu.)

Tak a je to. Odteraz budem znova písať pravidelne. Aspoň dúfam :)))


Branki