nedeľa 26. decembra 2010

AdventureCup a WinterCEL 2010

Neviem, ako sa mi to tento rok podarilo, ale zrejme dodržím svoje predsavzatie, že nebudem túto sezónu hrať ani trénovať v hale. Minulé roky som to väčšinou nevydržal a už v polovici novembra som veselo hral v hale. Táto jeseň bola špecifická tým, že sa nám podarilo predĺžiť tréningy vonku až do polovice decembra a aj kvôli tomu, že sa túto sezónu konali dva turnaje vonku tak neskoro, ako sa po predošlé roky nehrali. Na moje prekvapenie som si na týchto podujatiach veľmi dobre zahral aj napriek snehu a dosť veľkej zime.

AdventureCUP 27. 11. 2010

Na tento turnaj som pôvodne neplánoval vôbec ísť hrať, kedže je určený hlavne pre juniorov , dievčatá a talentov. Predošlé roky som si tento turnaj odstál na striedačke a len na diaľku som ovládal juniorov a talentov ako nehrajúci coach. Tento rok asi zmenili trošku pravidlá a umožnili v kategórii talent hrať aj jednému skúsenejšiemu hráčovi. Kedže bolo málo talentov a ja som práve nemal čo na práci, tak som sa rozhodol ísť s nimi a trošku im pomôcť a to nielen múdrymi rečami, ale aj nejakým tým činom priamo na ihrisku. So mnou nás bolo len 6 a hralo sa 5 na 5 a to 7 zapásov, takže aj napriek zime sme sa riadne zapotili. Na moje prekvapenie sme hrali od zápasu k zápasu lepšie a lepšie. Najprv sme dostali ľahších súperov, ktorí nám umožnili sa zohrať a v štvrťfinále sme už hrali vcelku kompaktne a tímovo. V obrane sme skúsili poučovanú osobku, kde sme prehusťovali priestor pred diskom a myslím si, že veľa tímom to robilo obrovské problémy. Preto sa nám podarilo dostať sa až do finále a aj to následne vyhrať. Najtažší zápas sa mi zdal semifinálový, kde sme až na konci nabrali asi 3 bodový náskok, ktorý sme udržali. Finále bolo celkom zaujímavé. Z niektorých spoluhráčoch som zo začiatku cítil nervozitu, ktorá bola hlavne zapríčinená tým, že predtým ešte žiadne finále nehrali. Celkovo sme sa s tým celkom dobre vysporiadali a ku koncu sme hrali sústredene a zdalo sa mi, že aj vládzeme viac ako náš súper a jasne vyhrávame. Dodám len, že som sa so všetkými dohodol, že keď vyhráme, tak to aj patrične na intrákoch oslávime, ale túto časť turnaja som už nezvládol a nedokázal som sa večer ani postaviť zo sedačky, aby som sa dotrepal za svojimi spoluhráčmi. Za čo sa im dodatočne ospravedlňujem. Na druhý deň som bol označený za starého deda, ktorý nič nevydrží a zrejme to bolo oprávnené. Asi ozaj starnem a nezvládam všetko ako za mlada. :)

WinterCEL 12. 12. 1010

Prvý ročník zimnej verzie CEL, sa hrala v open a woman divízii. V ženskej divízii sa zúčastnil slovenský tím LayDs a v open divízii Outsiterz, za ktorých som hral aj ja. Konkurencia v opene bola o niečo slabšia, ako som čakal a na moje prekvapenie sa do boja o medaily nedostal usporiadateľský tím LOL, ktorý celú vonkajšiu sezónu hral celkom dobre. Taktiež ma prekvapila finálová účasť tímu Freebeez z Maďarska, o ktorých som pred týmto turnajom počul len veľmi málo. Druhým finalistom sme boli my. V skupine sme zahrali solídne a až na prvý zápas sme žiadneho súpera nepodcenili a šlapali sme naplno od začiatku do konca. Najviac nás asi potrápili slovinský CosmoDisc, v ktorom na naše štastie hrali len piati a zrejme to nasadené tempo nevydržali. Inak zo začiatku zápasu som mal vážne obavy ako to dopadne, ale páčilo sa mi, že sme sa nedali zastrašiť a dokázali sme ich zastaviť a poraziť. Samotné finále bolo vyrovnané do stavu 8:8 a potom sme zapás strhli na našu stranu. Finále bolo trošku poznačené neznalosťou pravidiel našich súperov. Čiže to nebolo až tak divácky zaujimavé, ale výhra je výhra.

Dobre sa mi píše tento blog, keďže sa nám podarilo vyhrať oba zimné turnaje. Veľmi ma teši aj to, že sa konečne podarilo Outsiterom prelomiť tu finálovú smolu z minulosti. Dúfam, že tento trend bude pokračovať a v ďalšej sezóne vyhráme všetky finále, v ktorých sa ukážeme :)
Z môjho pohľadu je to už tretia výhra v rade. Takže táto jeseň/zima sa mi výnimočne podarila. Ďakujem za to všetkým spoluhráčom, ktorý sa na týchto podujatiach spolu so mnou zúčastnili. Hlavne teda hráčom Outsterz, Stormu a Mentalu.



Branki.